Пообіцяла "витягнути" з полону захисника: мешканка Чернігівщини ошукала родину військового

Мешканка Чернігівської області обманула дружину військовополоненого. Вона представилась працівницею Міноборони і пообіцяла зʼясувати, де перебуває зниклий захисник та посприяти внесенню його до списку військовополонених для обміну в найкоротший час.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

"Потерпіла упродовж травня-червня 2023 року шість разів передала підозрюваній гроші на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Після цього вона перестала виходити на зв'язок та витратила гроші на власні потреби", — йдеться у повідомленні.

Згодом правоохоронці з’ясували, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку. Її засудили до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна, але поки що вирок суду не набрав законної сили.

Нагадаємо, кіберполіцейські Івано-Франківської області припинили злочинну діяльність шахрая. Фігурант створював фейкові оголошення в соціальних мережах та видурював гроші у людей, які допомагали військовим. За даними слідства, 32-річний житель міста Долина створював фейкові сторінки у Facebook, публікував у різних групах оголошення про допомогу ЗСУ під приводом пригону транспортних засобів та видурював у людей гроші у вигляді завдатку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2023 12:54