На фото: Олег Котенко. Джерело: Мінреінтеграції

Кабмін розформовує відомство, яке опікувалось обміном тіл полеглих військових: подробиці

Кабінет Міністрів України вирішив розформувати Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Його функції передадуть силовим структурам.

Це підтвердив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин уповноважений Олег Котенко, пише hromadskeЗа його словами, постанову про розформування Офісу, який, зокрема, опікувався обміном тіл полеглих військових, офіційно оприлюднять найближчими днями.

Як пише журналістка Тетяна Ніколаєнко з посиланням на власні джерела, що з дати ухвалення відповідної постанови повноваження уповноваженого частково передадуть:

  • Міністерству внутрішніх справ — розшук зниклих та Реєстр зниклих безвісти за особливих обставин;
  • Головному управлінню розвідки — повернення тіл загиблих;
  • Міністерству оборони — діяльність пошукових груп.

Варто відзначити, у Кабміні поки що офіційно не коментували це рішення.

Олег Котенко у квітні зазначав, що понад сім тисяч українських військових вважаються зниклими безвісти. Ймовірно, близько 60% із них перебувають у полоні Росії, а інша частка — загиблі.

Нагадаємо, в Офісі уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин вкотре закликали не публікувати інформацію про своїх рідних у соціальних мережах. Відомство нагадує українцям про важливість дотримання інформаційної тиші задля безпеки інших громадян.

Раніше повідомлялось, що з 2 травня поточного року в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти, розроблений Міністерством внутрішніх справ спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.08.2023 09:13