Порошенко обіцяє настільки наблизитись до ЄС, що членство стане формальністю

07 ВЕРЕСНЯ 2017 13:36

Президент України Петро ПОРОШЕНКО заявив, що Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу, і таким чином членство в ЄС стане для Києва формальністю.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Президент України Петро ПОРОШЕНКО вважає асоціацію з Шенгенською зоною й приєднання до Митного союзу ЄС подальшими цілями євроінтеграції України. Про це він сказав у щорічному посланні до Верховної Ради у четвер, 7 вересня.  

Порошенко наголосив, що першочерговим завданням для України зараз є виконання Угоди про асоціацію з ЄС у повному обсязі.   

«У липні на саміті «Україна - ЄС» українська сторона внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокової співпраці. Це - асоціація із Шенгенською зоною; приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, загального авіаційного простору і єдиного цифрового ринку. Реалізація цих ініціатив фактично перетворить східні кордони України на східні кордони

Євросоюзу ще до того, як ми де-юре приєднаємося до Євросоюзу», - наголосив президент..  

У результаті такої стратегії, за його словами, Україна максимально наблизиться до критеріїв членства в Євросоюзі.   

ПОРОШЕНКО наголосив, що Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу, і тоді питання про членство стане лише формальним питанням часу.  

Крім того, ПОРОШЕНКО заявив, що Україна вже сьогодні виконує План дій щодо членства в НАТО в односторонньому порядку, і не виключає, що ініціюватиме відповідний всенародний референдум.  

«Без формального схвалення Плану дій щодо членства ми, тим не менше, виконуємо його в односторонньому порядку», - сказав він, виступаючи з щорічним посланням у парламенті в четвер.  

ПОРОШЕНКО зазначив, що разом із партнерами з НАТО Україна розвиває свою армію відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу, «яких вона в основному має досягти вже на кінець 2020 року».

 

Політика, 07.09.2017 13:36