Фото: timesofisrael.com

Посол не виключає, що в полоні ХАМАС можуть перебувати українці

У полоні бойовиків ХАМАСу можуть перебувати українці. Такі висновки можна зробити згідно з попередньою інформацією, яку надають ізраїльські служби.

Відповідну заяву зробив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону. Він наголосив, що наразі невідоме місцеперебування певної кількості людей, і не виключається, що частина з них може бути в полоні. Про українську сторону, за словами посла, повідомляли ізраїльські служби, це ще не доведена інформація. 

"Прошу не робити фурор, але, скоріше за все, це відповідає дійсності", — сказав Корнійчук.

Дипломат додав, що його колеги тісно співпрацюють з поліцією Ізраїлю під час пошуку громадян України. Зокрема їх шукають, як по ДНК, так й відбитках пальців.

Серед сімох загиблих українців, як відзначив посол, тільки одна громадянка мала український паспорт. За словами Корнійчука, решта шість загиблих постійно проживали в Ізраїлі й мали ізраїльський паспорт.

"Це ні в якому разі не принижує їх права як громадян України, просто для вашого розуміння, що одна подорожуюча, на жаль, загинула. Решта — це місцеві жителі", — додав посол.

Нагадаємо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Нещодавно там розпочалась активна фаза війни з бойовиками із Сектору Газа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.10.2023 11:59