Фото: ДБР

Постачав продукти й ліки окупантам: суд передав державі мільйонні активи підприємця із Черкас (фото)

Права, статутний капітал та майно підприємства в Черкасах передали до Нацагенства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Співвласник цього підприємства продовжував співпрацювати з російськими силовиками після початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що статутний капітал підприємства складає 1,98 мільйона гривень, корпоративні права — 9,2 мільйона гривень. Окрмі цього, суд передав до АРМА три тис. кв. м. нерухомості підприємства вартістю майже 100 мільйонів гривень.

Правоохоронці з'ясували, що один зі співвласників підприємства є громадянином Росії та володіє більше ніж 15 російськими підприємствами, що працюють у тимчасово окупованому Криму та постачають продукти й медичні препарати силовим структурам країни-агресора. Російські підприємства фігуранта поставляли аграрну, молочну продукцію, тютюнові вироби та консерви на російські державні медичні установи, а також установи ФСБ, МВД, управління справами президента РФ та ін.

"Кримінальне провадження розслідується за фактом фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території України та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила київську компанію, яка допомагала підсанкційному "Росатому" будувати п'ять атомних електростанцій у різних країнах. До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до Росії через власного дилера у Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 10:22