Фото: Офіс президента

"Потрібні нові кроки і вони будуть": Зеленський провів нараду за підсумками Саміту миру

У понеділок, 17 червня, президент Володимир Зеленський провів нараду за підсумками Саміту миру. В ході засідання було обговорено подальші кроки України.

У своєму вечірньому відеозверненні український гарант розповів, що робота нашої держави після завершення Саміту миру не припинилася. Наразі українська сторона готує приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту.

"Ми зробили перший відчутний крок до миру — у безпрецедентній єдності країн світу. Це успіх України, що вперше в нашій історії стільки лідерів, стільки держав зібралися заради України та заради миру. Дякую кожному, хто був представлений на Саміті. Але мир — це завжди шлях. Потрібні нові кроки. І вони будуть. І ми вже готуємо. Дякую нашій команді. Готуємо приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту. Готуємо роботу груп за пунктами Формули миру, щоб держави могли об’єднатися заради чіткої конкретики, тих рішень і планів тих дій, які реально повертатимуть безпеку", — зазначив Зеленський.

Водночас, як зауважив очільник держави, наразі Україна уже має попередній графік роботи на літні місяці. Зокрема, і надалі буде зберігатися активна комунікація з партнерами.

"Фактично зараз уже маємо попередній графік роботи на літні місяці. Темп збавляти ми не будемо. Комунікацію з партнерами будемо зберігати такою ж активною, як і раніше. Україна ніколи не хотіла цієї війни. І природно, що найбільше прагне справедливого миру. І бачимо, що це можливо. Наближаємо мир. Я дякую всім у світі, хто нам допомагає. Пишаюся кожним, пишаюся кожною, хто б’ється заради України, хто захищає Україну на фронті, хто працює заради нашої держави та людей. Ця надзвичайна сміливість і відданість дають нам змогу працювати з абсолютно різними партнерами в умовах однакової поваги до справедливих інтересів України. Україна тепер має власну міцну суб’єктність", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 17 червня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача після повернення із Швейцарії, де відбувся Глобальний саміт миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 19:46