Фото: vikna.tv

"Потужний тиск ми продовжуємо": військові анонсували новий "жест доброї волі" від рашистів

Сили оборони України продовжують вести наступальні дії на декількох ділянках фронту, зокрема й на півдні. Російські війська невдовзі можуть здійснити черговий так званий "жест доброї волі".

Про це в ефірі телемарафону заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Відзначимо, рік тому, 30 червня 2022 року, ЗСУ звільнили від окупантів острів Зміїний. У Міноборони Росії це назвали "жестом доброї волі".

"Це дуже потужний символ того, що ми можемо не тільки відбити своє, а й втопити "Москву". Росіяни настільки були переконані в незламності українців, що неодноразово з моменту демонстрації "жесту доброї волі" намагалися за авіаційною розвідкою перевірити, чи не розгорнули вже українці потужний гарнізон на тому острові Зміїний. Вони в нас вірять точно, значить і маємо вірити в себе", — наголосила речниця.

Гуменюк зазначила, що операція складалася з методичної роботи українських військ. За її словами, ймовірно, скоро окупанти повторять свій так званий "жест" на півдні України.

"Кожен такий "жест доброї волі", який росіяни демонстрували неодноразово за час повномасштабного вторгнення, відбувався під потужним тиском Сил оборони. Зокрема, і на півдні. Потужний тиск ми продовжуємо, тож варто очікувати "жестів доброї волі". Якщо не дочекаємось, то доженемо", — сказала посадовиця.

Нагадаємо, у деокупації острова брали участь чимало підрозділів: спецпризначенці ГУР МО України та Центру спецоперацій "А" СБУ, авіатори Повітряних сил та моряки Військово-морських сил ЗСУ, вояки Державної прикордонної служби України, військові  інженери, оператори "Байрактарів". Повідомляється, що всі продемонстрували найвищу міру злагодженості та звитяги.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 16:20