Фото: Белта

"Потужніше, ніж у Хіросімі й Нагасакі": Лукашенко похвалився ядерною зброєю, яку отримав від Путіна

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь отримала від Росії потужну ядерну зброю. Він зауважив, що ці ракети втричі потужніші, ніж застосовані під час бомбардування Хіросіми та Нагасакі. 

Про це білоруський диктатор повідомив у коментарі російським пропагандистам.

"Я у Путіна вимагав, щоб він повернув ядерну зброю. Не треба стратегічної, навіщо вона мені? З Америкою я не збираюся воювати. Тактичної цілком достатньо. "Іскандер" б'є на 500 кілометрів і більше. А у нього боєголовка ядерна", — повідомив Лукашенко.

Він зауважив, що мільйон людей загине одразу, якщо вибухне російська бомба.

"З ядерною країною ще ніхто не воював. У нас ракети та бомби втричі потужніші, ніж у Хіросімі та Нагасакі. Там більше ніж 80 тисяч миттєво загинули від одного удару. А це одна бомба втричі потужніша. Мільйон людей загине одразу", — заявив політик.

Лукашенко додав, що у Білорусі є велика кількість сховищ для ядерної зброї. А російська влада розмістить ядерну зброю на території Білорусі вже найближчими днями. Він також розповів, що у Білорусі є засоби для розміщення ракет великої дальності, якщо це коли-небудь знадобиться.

"Для застосування тільки одна причина — це агресія проти Білорусі. І це рішення буде негайною відповіддю. Я це говорив вже декілька разів. Я думаю навряд комусь захочеться воювати з країною, у якої є така зброя. Але ви зрозумійте, не дай Боже, мені доведеться приймати рішення про застосування цієї зброї у сучасний час. Але ніяких вагань не буде", — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін повідомляв, що РФ розпочне процес розміщення ядерної зброї на території Білорусі на початку липня. Вже 7-8 липня завершиться підготовка відповідних споруд.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 22:30