Фото: Львівська обласна дитячо-юнацька спортивна школа

Повернувся з Італії, щоб захищати Україну: на війні загинув титулований велоспортсмен

На війні з окупантами загинув титулований велоспортсмен та військовий Андрій Куценко. Після початку повномасштабного вторгнення окупантів, чоловік повернувся з Італії, де проживав разом з сім'єю та вступив до лав Збройних сил України. 

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, попрощаються із захисником 9 липня о 12:00 на Вічевій площі у місті Жовква.

"3 липня 2024 року на війні з російськими окупантами загинув 35-річний Жовківчанин Андрій Куценко. Майстер спорту України міжнародного класу, переможець та призер міжнародних змагань, учасник чемпіонатів Європи та світу, багаторазовий чемпіон України. Він впродовж десяти років (2006-2016) представляв Львівщину у національній збірній команді з велоспорту на треку", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Андрія Куценка

Зазначається, що після закінчення Жовківської загальноосвітньої школи №1 загиблий навчався у Львівському державному університеті фізичної культури. Пізніше проходив службу за контрактом на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міноборони України. Після початку повномасштабної російсько-української війни, повернувся з Італії, де проживав з сім’єю та добровольцем вступив до лав ЗСУ. Андрій Куценко понад два роки захищав Україну на різних напрямках фронту.

"Останній бій прийняв у складі 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" Збройних Сил України. Світла пам'ять і вічна слава герою! Щирі співчуття рідним, друзям і побратимам захисника", — зазначили у прес-службі навчального закладу.

Нагадаємо, 3 липня на фронті загинув письменник та юрист з Херсонщини Василь Паламарчук. Його життя обірвалося на 43 році життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.07.2024 13:26