Скріншот з відео

Повітряні атаки окупантів: у ЗСУ пояснили, чому рашисти взяли паузу

Російські терористи зробили невелику паузу в масованих обстрілах української території. У ніч на 22 липня було порівняно спокійною щодо ворожих атак у порівнянні з кількома попередніми добами.

Таку заяву зробила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Зараз спостерігаємо підвищену активність розвідувальних безпілотників. Це говорить про те, що ворог взяв певну паузу для збору інформації. Але навіть ця пауза була заповнена звуками Shahed у нашій зоні відповідальності", — сказала Гуменюк.

Інформація, зокрема стосується портової інфраструктури. Адже активність ворога спостерігається в акваторії Чорного моря в напрямку узбережжя. 

Сили протиповітряної оборони у ніч на суботу відпрацювали по ворожих об'єктах, які летіли через Миколаївську область до центру України. Так, три ворожі дрони було знищено над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, а ще два — над Дніпропетровщиною.

"Це невеличка хвиля Shahed, яка більше була спрямована на розвідування реагування сил протиповітряної оборони", — додала Гуменюк.

Обстріли Півдня України: що відомо

Росія чотири дні поспіль обстрілює південні області України. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня Росія також здійснила обстріл Одеси й області — було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла. Термінал, по якому влучили ворожі цілі, зберігав зерно для відправки у Китай.

У ніч на 20 липня російські загарбники втретє за тиждень атакували територію України. Під ударом ворожих цілей опинилися порти, причали, житлові будинки й торгові мережі. За даними військових, загалом противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе. Відомо, що у четвер зазнала руйнувань будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки.

Нагадаємо, російські загарбники на світанку 21 липня знову атакували Одеську область, внаслідок якого було влучання в термінал, де зберігалося продовольство. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Також постраждали дві людини.

Удень 21 липня рашисти також вдарили по Одещині. Сім ракет поцілили по об'єкту інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 09:38