На фото: Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Повітряні сили назвали ніч на 12 січня "найспокійнішою за останній час" й пояснили причину

В Україні ніч на 12 січня минула без обстрілів і була "найспокійнішою за останній час". Окупанти не використовували засоби повітряного нападу, але вранці відновили розвідувальну діяльність за допомогою безпілотників.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону

"Цієї ночі ми мали, мабуть, найспокійнішу ніч за останній час. Я не бачив ще таких довідок. Там сьогодні не фігурувало жодного літального апарата чи жодного засобу повітряного нападу на території країни протягом ночі", — заявив він.

Ігнат пояснив, що така тиха ніч могла бути наслідком погіршенням погодних умов у повітряному просторі, де ворог працює по території України авіацією та БпЛА.

До того ж військовий зазначив, що станом на 12:30 у Північній операційній зоні, на Сході та на Півдні була фіксована активність ворожої авіації. Зокрема 10 російських винищувачів і до семи розвідувальних безпілотників перебували у повітряному просторі.

Варто додати, що 11 січня міністр енергетики Герман Галущенко попередив, що загроза обстрілів енергетичної інфраструктури України нікуди не зникла. Окупанти продовжують керуватися своїм стратегічним задумом.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що російські терористи бояться падіння ракет на своїй території. Саме тому загарбники запускають їх по Україні з району Каспійського моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 12.01.2024 14:41