Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

"Впаде росіянам на голову": Ігнат пояснив, чому РФ запускає ракети з Каспійського моря

Російські терористи бояться падіння ракет на своїй території. Саме тому загарбники запускають їх по Україні з району Каспійського моря.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він зауважив, що іноді російські ракети втрачають радіолокаційну прив'язку до своєї цілі. Це спричиняє запуск самоліквідаторів чи падіння ракет в іншому місці, ніж планувалося раніше.

Ігнат також запевнив, що подібні випадки бачили й на відео, коли російське село серйозно постраждало від крилатої ракети. І їх, ймовірно, більше, ніж висвітлено у ЗМІ та соцмережах.

"Не даремно окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, над морем. Тому що є ймовірність несходу ракети — що вона просто відвалиться від літака і впаде росіянам на голову... Саме тому Волгодонськ та район Каспійського моря є найчастішими районами, звідки росіяни запускають ракети", — резюмував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу України вранці 2 січня одна з ракет не долетіла до цілі та впала у Воронезькій області. Під ударом опинилося одне із сіл російського регіону.

Наслідки масованого обстрілу України 8 січня

Вранці 8 січня російські окупанти атакували ракетами чотири регіони України. Одна людина загинула, є потерпілі. 

Зокрема, у Запоріжжі ракети влучили у житлові райони, поруч із будинками. За оперативними даними, троє людей постраждали. 

На Дніпропетровщині у Новомосковську вибуховою хвилею перевернуло маршрутне таксі, вісім пасажирів самостійно вибрались з салону. Загалом до медиків звернулись 20 людей, з яких четверо дітей. Пошкоджені житлові будинки.

У Криворізькому районі зруйновано приватний будинок, одна людина загинула. Знищено приватний будинок і в Кривому Розі – троє людей можуть перебувати під завалами. Також руйнувань зазнав торговельно-розважальний центр. 

Також окупанти завдали по Харкову щонайменше чотири удари. Пошкоджено підприємство та навчальний заклад, одна людина постраждала. 

Окупанти атакували й місто Зміїв на Харківщині, зруйновано приватний будинок. Рятувальники визволили з-під завалів двох людей, ще одна особа може бути заблокована. Рятувальна операція триває.

Нагадаємо, вночі 8 січня війська країни-агресорки атакували Одеську область іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Внаслідок атаки спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 22:15