Фото: АрміяInforn

Повітряні сили повідомили про ракетну і дронову небезпеку для декількох областей

Ввечері 23 листопада Повітряні сили застерегли українців через ракетну загрозу. Військові попередили про небезпеку у Сумській, Полтавській та Харківській областях.

Про це повідомляють Повітряні сили у Telegram. Також українські захисники наголошують, що відбувся пуск БпЛА.

"Рух ударних БпЛА з Херсонської області у північно-західному напрямку. Загроза для Миколаївської та Дніпропетровської областей", — йдеться у повідомленні.

Через кілька хвилин небезпека додалася ще для Чернігівської області. 

Станом на 22:04 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат повідомив, якщо ворожий МіГ-31 злітатиме в повітря, по всій Україні й надалі оголошуватимуть тривогу. Наразі система оповіщення населення про ракетну загрозу не зміниться. Також він заявив, що під час атак "шахедами" по Україні російські загарбники змінюють тактику. Ворожа армія запускає безпілотники групами по кілька хвиль, що призводить до тривалих повітряних тривог.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 22:04