Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Повітряні сили відзвітували про ефективну роботу ППО: скільки "шахедів" вдалося збити вночі

У ніч на 2 січня року російські терористи атакували територію України ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Усі 35 ворожих об'єктів були знешкоджені силами протиповітряної оборони.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил Збройних сил України у Facebook. За даними військових, окупанти вночі атакували 35-ма Україну "шахедами" з мису Чауда — Крим та району Приморсько-Ахтарськ — Росія.

"Усі ворожі ударні БпЛА знищено силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України", — йдеться у повідомленні.

Інфографіка Повітряні сили ЗСУ

Варо відзначити, що у вівторок зранку, 2 січня, у багатьох областях України оголошено повітряну тривогу. Відбулися пуски крилатих ракет з російських літаків Ту-95МС.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 2 січня, по російських дронах-камікадзе у столиці працювала протиповітряна оборона. Внаслідок падіння уламків одного із "шахедів" сталася пожежа у Деснянському районі.

Також уночі російські загарбники атакували ударними безпілотниками Миколаїв. Уламки "шахедів" спричинили загоряння у місті.

Зазначимо, що 1 січня у Київській області уламки збитих дронів пошкодили чотири приватні будинки та чотири легкові автомобілі. Крім того, через падіння уламків на відкритих територіях виникло загоряння травʼяного настилу. Пожежі оперативно ліквідовані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 07:01