Фото: Офіс президента

Позбавлення мандатів усіх нардепів колишньої ОПЗЖ: Зеленський відповів на петицію

Петиція про позбавлення мандатів усіх нардепів колишньої ОПЗЖ набрала необхідні 25 тисяч голосів менш ніж за місяць. Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради України з проханням її опрацювати.

Про це повідомляє сайт інтернет-представництва президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що звернувся до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення.

Президент України також наголосив, що у законодавстві України немає інструментів, які б дозволили одномоментно позбавити депутатів своїх мандатів.

Зазначається, що будь-які проєкти законів заздалегідь готуються апаратом Верховної Ради за поданнями комітетів, тимчасових спеціальних комісій та тимчасових слідчих комісій з урахуванням пропозицій депутатських фракцій (депутатських груп) відповідно до затвердженого порядку денної сесії Верховної Ради та подаються на розгляд Погоджувальної ради.

Нагадаємо, у четвер, 2 лютого, президент України Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців. У своїй вечірні промові гарант розповів про зустріч із Єврокомісією, засідання Ставки та боротьбу із внутрішнім ворогом.

Політика, 03.02.2023 08:01