Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

ППО Ізраїлю перехопила "переважну більшість" повітряних цілей, — ЦАХАЛ

Протиповітряна оборона Ізраїлю відбила "переважну більшість" ракет і дронів, запущених Іраном. 

Про це повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Наголошується, що велика частина іранських ракет була знищена за межами кордонів Ізраїлю. 

"Група протиповітряної оборони ЦАХАЛ успішно перехопила більшість запущених цілей за допомогою системи протиповітряної оборони Arrow разом зі стратегічними союзниками Ізраїлю, перш ніж запущені цілі перетнули територію Ізраїлю", — йдеться в повідомленні.

Водночас, речник Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі у коментарі CNN розповів, що Іран запустив десятки балістичних ракет по Ізраїлю. Внаслідок атаки було завдано незначної шкоди військовій базі. Також один з ударів призвів до поранення молодої дівчини в Негеві, а через додаткові удари зафіксовано "невеликі пошкодження інфраструктури" на військовій базі на півдні Ізраїлю.

Крім того, ізраїльські винищувачі, як запевняє Хагарі, били десятки крилатих ракет і десятки безпілотників. За його словами, загалом Іран випустив по Ізраїлю понад 200 повітряних засобів нападу.

"Наші літаки все ще знаходяться в повітрі, перехоплюючи цілі, і ми готові до будь-якої загрози, яка надійде на Ізраїль", — наголосив він.

Атака Ірану на Ізраїль: що відомо

Увечері в суботу, 13 квітня, Іран запустив по території Ізраїлю сотні безпілотників у відповідь на ракетний удар по іранському консульству в Дамаску.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до прямого нападу й відповість тим же. Ізраїльські військові ідентифікували вже понад 100 іранських дронів. Там також заявили про збиття балістичних ракет на підльоті до країни.

Times of Israel з посиланням на "12 канал" повідомив, що Ізраїль також почав перехоплювати іранські безпілотники над Йорданією та Сирією. За даними ABC News, Іран міг запустити близько 150 ракет — 80 штук у першому запуску і близько 70 — у другому

Генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив напад Ірану на Ізраїль. Він закликав до негайного припинення бойових дій, висловивши глибоку тривогу щодо можливості руйнівної ескалації у всьому регіоні.

Своєю чергою США планують притягнути Іран до відповідальності. Також президент Джо Байден готує розмову з Нетаньягу на тлі ударів Ірану по Ізраїлю.

Нагадаємо, про те, що Іран завдасть удару по Ізраїлю, повідомлялося ще кілька днів тому західними ЗМІ. Вказувалося про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Німеччини звернулося до своїх громадян, які наразі перебувають в Ірані, та закликало їх негайно покинути країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.04.2024 07:33