Фото ілюстративне. Джерело: прес-служба СБУ

Працівників СБУ, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили в зону бойових дій

Працівників Служби безпеки України, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили в зону бойових дій. Вони виконуватимуть свою роботу у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомили в СБУ, пише Bihus.Info.

"Ми отримали відповідь від СБУ про подальшу долю співробітників, що слідкували за нашою редакцією. Там повідомили, що фігуранти нашого розслідування вже в Донецькій та Луганській областях", — йдеться у повідомленні журналістів.

У заяві СБУ, яку опублікувала на сторінці редакція Bihus.Info, зазначається, що співробітників СБУ, які стежили за журналістами, за наказом голови спецслужби Василя Малюка "переміщені для виконання оперативно-бойових завдань у зону проведення бойових дій, зокрема на території Донецької та Луганської областей".

Також у документі сказано, що тимчасовим виконувачем обов'язків керівника Департаменту захисту національної державності обрано Андрія Іщука.

Заява СБУ.

Заява СБУ. Джерело: Bihus.Info Facebook

Скандал навколо Bihus.Info: що відомо

16 січня у мережу потрапило відео, де співробітники проекту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проекту Денис Бігус відреагував й повідомив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

5 лютого журналісти-розслідувачі Bihus.Info повідомили, що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією. За їхніми даними, за операцію відповідав департамент захисту національної державності СБУ й тривала вона шість днів. За кілька днів до цього, 31 січня, президент Володимир Зеленський звільнив начальника департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Романа Семенченка.

У день оприлюднення журналістами сюжету щодо прихованих камер, Служба безпеки України заявила, що керівництво прийняло кадрові рішення щодо свого департаменту і що серед клієнтів наркодилерів "виявили окремих співробітників Bihus.Info".

6 лютого народні депутати проголосували за виклик голови Служби безпеки України Василя Малюка до Верховної Ради із доповіддю щодо прослуховування Bihus.Info.

Нагадаємо, 13 лютого в Офісі генерального прокурора заявили, що у справі стеження за журналістами Bihus.Info відкрито ще одне кримінальне провадження. Так, в ході досудового розслідування були встановлені факти, які можуть свідчити про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. На території етнографічного комплексу здійснювався незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Дані могли бути використані для подальшого впливу на них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.02.2024 15:57