Фото: Державне бюро розслідувань

Правоохоронці хочуть конфіскувати квартиру у вінницького військкома, яку той забрав у захисника

Вищий антикорупційний суд розгляне заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо визнання необґрунтованими активи керівника Вінницького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки та стягнення їх у дохід держави.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. Його працівники з’ясували, що влітку 2022 року керівник Вінницького військкомату без жодних правових підстав безоплатно отримав квартиру у Вінницю вартістю 1,2 мільйона гривень. Квартиру оформили на батька посадовця.

"На додаток з’ясувалося, що це помешкання мав отримати захисник України, який на той час перебував на фронті", — наголосили в Державному бюро розслідувань.

Бюро передало Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі матеріали щодо необґрунтованості набуття цієї квартири вінницьким військкомом, а прокуратура після збору доказів, своєю чергою, скерувала відповідну заяву до суду.

У лютому 2023 року працівники ДБР викрили та повідомили про підозру учасникам схеми видачі підроблених документів для ухилення від військової служби у Вінницькому центрі комплектування.

"Зловмисники створили механізм систематичного отримання неправомірної вигоди від чоловіків за визнання їх непридатними до служби. Ціна такої "послуги" — від трьох до шести тисяч доларів у залежності від обсягу роботи", — зазначили в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, нещодавно працівники Державного бюро розслідувань викрили начальника одного з районних територіальних центрів комплектування Краматорського району та його спільника, які масово оформлювали "липові" документи для виїзду за кордон. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.11.2023 17:06