Фото ілюстративне зі соцмереж

Правоохоронці відреагували на повідомлення ЗМІ щодо "побиття ромами співробітника ТЦК"

Інформація, яка з'явилась у Мережі щодо побиття ромами співробітника територіального центру комплектування, виявилась неправдивою. Конфлікт виник на побутовому рівні та не пов’язаний зі службовою діяльністю чоловіка.

Про це заявили у поліції Закарпатської області.

Правоохоронці заявили, що в ході моніторингу мережі Інтернет 20 лютого співробітники поліції виявили відеозапис, на якому була зафіксована бійка — невідомі наносили тілесні ушкодження чоловікові у військовій формі. Сама подія відбувалася на одній із вулиць Мукачева.

"Співробітники Мукачівського районного управління поліції оперативно встановили осіб, зафіксованих на відео. Відомо, що потерпілим є військовослужбовець. Попередньо конфлікт виник на побутовому рівні та не пов’язаний зі службовою діяльністю чоловіка", — йдеться у повідомленні правоохоронців.

У поліції зазначили, що слідчі кваліфікували дану подію за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, тобто хуліганство. 

"Наразі у справі тривають всі необхідні процесуальні дії для встановлення причин та обставин вчинення вказаного злочину. Винних осіб буде притягнуто до передбаченої законом відповідальності", — додали у прес-службі поліції.

Як відомо, Верховна рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні ще на три місяці. Вони діятимуть щонайменше до 13 травня 2024 року.

Раніше повідомлялось, що на час мобілізації та воєнного стану розширилися повноваження територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив учора, що законопроект №10449 щодо військової служби, мобілізації й обліку зміниться до другого читання в залі Верховної Ради. У нардепів виникло багато запитань до окремих його пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.02.2024 12:50