Фото: ДБР

На Одещині затримали колаборанта, який після звільнення Херсона пішов працювати в ТЦК

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України затримали колишнього співробітника "Дар’ївської колонії", який працював на загарбників під час окупації Херсонщини. Після деокупації чоловік пішов служити в один з територіальних центрів комплектування Одеської області.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників.

За даними слідства, підозрюваний працював в захопленому закладі на "нову владу" до звільнення частини регіону, а надалі вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

"Згодом чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами", — наголосили у ДБР.

Так, у ході проведення слідчих дій працівники Бюро знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації. Також був проведений допит свідків. Завдяки цим заходам, правоохоронцям вдалося викрити перебіжчика. Слідчі повідомили йому про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За цей злочин підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Наразі правоохоронці розв'язують питання щодо обрання фігурантові запобіжного заходу.

Працював на окупантів

Фото: ДБР

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань спільно з управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони України повідомили про підозру у недбалому ставлені до служби одному з колишніх високопосадовців Міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.10.2024 06:16