Представник ООН: збройний конфлікт на сході України привів до величезного числа жертв

01 БЕРЕЗНЯ 2018 12:30

Мільйони людей на сході України намагаються вижити в цю, вже четверту, зиму конфлікту. Багато з них живуть в атмосфері страху, піддаються постійним обстрілам. Про це в Брюсселі заявила помічник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, передає TrueUA з посиланням на UN.  

Представник ООН розповіла членам Європейського союзу, Європейського парламенту і ряду міжнародних організацій про важку гуманітарну ситуацію, в якій опинилися 4,4 мільйони постраждалих від конфлікту жителів східних районів України. Приблизно 3,4 мільйона з них потребують допомоги і захисту.  

Представник ООН нагадала, що збройний конфлікт на сході України привів до величезного числа жертв: більше 2 530 мирних жителів загинуло і понад 9 000 отримали поранення. В результаті бойових дій пошкоджені тисячі будинків, сотні лікарень, шкіл і об'єктів водо- і електропостачання.   

Багато території в зоні конфлікту усіяні мінами і іншими боєприпасами, що не вибухнули.  

Через конфлікт приблизно 1,6 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами. Багато з них не можуть знайти роботу і стикаються з серйозними нестатками.  

У грудні гуманітарні установи системи ООН підготували План гуманітарного реагування і попросили донорів виділити на його фінансування 187 мільйонів доларів США.  

«У 2017 році ми надали допомогу 1,1 млн. Українців з найбільш вразливих категорій населення. Але ми б хотіли охопити допомогою більше число людей. Сьогодні я висловлюю вдячність державам-членам Європейського союзу за їх підтримку, але одночасно закликаю проявити велику солідарність з населенням України, адже ми всі живемо на одному континенті», - сказав Координатор системи ООН по Україні Ніл Волкер.

 

Суспільство, 01.03.2018 12:30