Фото: Саймон Гарріс\X

Прем'єр Ірландії Саймон Гарріс приїхав до України

У середу, 4 вересня, прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс прибув з офіційним візитом до України. У нього запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє RTE.

"Сьогодні вранці до Київщини прибув Саймон Гарріс. Сьогодні він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським та представниками гуманітарних організацій", — йдеться у повідомленні.

За даними видання, у ході перемовин Зеленський та Гарріс мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо нової двосторонньої угоди, яку сторони обговорили ще влітку. Зокрема, документ передбачає, що Ірландія залишається нейтральною країною, і будь-яка майбутня допомога, надана Україні, не буде летальною.

Крім того, прем’єр Ірландії зустрінеться й зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем. Очікується, що лідери обговорять питання повернення незаконно переміщених українських дітей з Росії та Білорусі.

До того ж, як зазначили журналісти, за результатами візиту Гарріс може оголосити новий пакет фінансування у розмірі 36 млн євро від Irish Aid для партнерських організацій.

Нагадаємо, 22 серпня Україна й Ірландія провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди. Йдеться про виконання Спільної декларації G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2024 13:04