Засідання під головуванням Ігоря Жовкви. Джерело: Офіс президента України

Україна фіналізує текст двосторонньої угоди зі ще однією впливовою європейською країною

У четвер, 22 серпня, Україна й Ірландія провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди. Йдеться про виконання Спільної декларації G7.

Про це повідомили в Офісі президента України.

"Українську делегацію очолює керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Черговий раунд переговорів провів заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква", — йдеться в повідомленні.

Там також додали, що сторони узгодили позиції щодо окремих положень документа та графік наступних кроків для фіналізації тексту, а невдовзі й підписання двосторонньої угоди лідерами країн найближчим часом.

"Україна укладає двосторонні безпекові угоди на виконання Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі торік 12 липня. Відповідні документи вже підписані з 25 країнами", — наголосили в Офісі президента України.

Раніше в серпні стало відомо, що Україна офіційно розпочала переговори з Великою Британією. Йдеться про роботу над угодою про перехід до сильнішого та глибшого партнерства. Андрій Єрмак висловив вдячність британському народу, уряду та парламенту за ту допомогу й лідерство, які ми відчуваємо з початку повномасштабного вторгнення Росії. Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною, а тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство.

Нагадаємо, що 1 серпня президент Володимир Зеленський анонсував підписання безпекової угоди зі ще однією європейською державою. Він також повідомляв про додаткові рішення, які сприятимуть нормальному життю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.08.2024 19:36