Фото: energoatom.com.ua

Президент "Енергоатому" Котін не задекларував елітний маєток тещі, де зараз мешкає, — "Схеми"

Президент "Енергоатома" Петро Котін в декларації за 2023 рік не вказав елітний маєток на Київщині, де він проживає разом із родиною. Водночас власницею будинку є його теща.

Про це повідомив проект "Схеми".

Наголошується, що елітне помешкання Котіна журналісти виявили ще у грудні минулого року. Будинок на близько 300 квадратних метрів та земельну ділянку з виходом до озера у Київській області придбала теща Котіна влітку 2023 року.

будинок Петра Котіна

Фото: "Схеми"

Розслідувачі зауважили, що аналогічний котедж з ділянкою в тому ж місці коштує не менше 13 мільйонів гривень. За словами самого Котіна, його теща накопичила таку суму за "понад 50 років трудової діяльності".

"Я дійсно відвідую це житло і не приховую цю інформацію. Вказане мною буде зазначено у декларації, термін подання якої ще не настав", — заявив Котін в коментарі журналістам у грудні 2023 року.

Проте попри свої обіцянки в декларації за 2023 рік президент "Енергоатому" так і не вказав проживання в будинку тещі. Натомість зазначив, що мешкає в квартирі у Києві площею 156 квадратних метрів, яка належить його дружині. 

"Схеми" поцікавились у Котіна, чому ж попри обіцянку не відобразив проживання у цьому будинку у декларації, але поки він не відповів", — наголосили журналісти.

Нагадаємо, в Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік. Загалом офіційних мільйонерів в нашій країні вже понад 10 тисяч. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.05.2024 19:17