Фото: Facebook Александра Вучича

Президент Сербії зробив несподівану заяву про відносини з РФ після смерті Навального

Відносини між Сербією та Росією можуть погіршитись через смерть у в'язниці опозиціонера Олексія Навального. Водночас Белград не має на меті запроваджувати санкції проти путінського режиму.

Таку заяву зробив лідер Сербії Александар Вучич, повідомляє сербська телерадіокомпанія Prva.

За словами сербського президента, якого приголомшила новина про смерть Навального, розкритикував режим глави Кремля Володимира Путіна. Вучич також наголосив, що ставлення Сербії до Російської Федерації слід розглядати в контексті розвитку ситуації в Україні та результатів виборів президента у США.

Проте, як підкреслив Александар Вучич, Белград все ще не обговорює запровадження санкцій проти Росії. Сербія залишається єдиною державою в Європі, яка відмовилася запровадити санкції проти РФ через її вторгнення в Україну.

Як відомо, у грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

За даними Bild, Олексія Навального, про смерть якого стало відомо 16 лютого, збиралися обміняти найближчими тижнями або місяцями. Опозиціонера могли обміняти на кілера російських спецслужб Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира у парку Тіргартен у центрі Берліна.

Своєю чергою російське опозиційне видання Sota із посиланням на власні джерела у Слідчому комітеті Росії та оточенні Навального повідомило, що російського політика, починаючи із серпня 2023 року, поступово отруювали.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні після смерті російського опозиціонера Олексія Навального. Він акцентував на дорогоцінному часі, який невпинно втрачають політики тоді, коли Київ потребує підтримки.

До того ж Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало представника російського посольства. Це пов’язано з повідомленнями про смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 06:02