Фото: ДБР

Причетний до схеми переправлення чоловіків за кордон: ДБР затримало одного із київських військкомів

Працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника київського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Військком був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого Бюро викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон громадян призовного віку 3 серпня 2023 року. Правоохоронці встановили, що за розробленою організаторами схемою, чоловікам оформлювався пакет фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби. Вартість послуги становила 10 тисяч доларів США.

Працівники ДБР задокументували отримання спільниками грошей від декількох військовозобов’язаних.

"Зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до дев'яти років", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня у Тернопільській області правоохоронці викрили працівника центру комплектування та чотирьох його спільників. Фігуранти виготовляли фіктивні документи для виїзду чоловіків за кордон.

Також працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військком організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 12:55