Фото: ДБР

Придбала нерухомість та сплачувала податки до РФ: на Київщині ДБР провело обшуки в топ-посадовиці

Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки в керівниці одного з обласних підрозділів Державної податкової служби, що межує зі столичним регіоном. Підставою для проведення обшуків стало кримінальне провадження щодо незаконного збагачення чиновниці.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Встановлено, що матір податківиці у 2021 році набула право власності на квартиру та два паркомісця в одному з елітних житлових комплексів Києва. За попередньою оцінкою, ринкова вартість майна становить 12 мільйонів гривень, що суттєво перевищує офіційні доходи як самої чиновниці, так і її матері.

Крім того, посадовиця через знайому продала свою квартиру та дві земельних ділянки в анексованому Криму, проте ці гроші також не могли покрити покупку елітної нерухомості в Києві.

"Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. Також податківиця сплатила податки до бюджету РФ за реалізацію цього майна", — розповідають у ДБР.


Фото: ДБР

Нагадаємо, начальник районного відділу Центру пробації на Закарпатті намагався нажитися на незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку. Фігурант разом зі спільником знайшли двох чоловіків, які хотіли нелегально перетнути кордон. Вони пообіцяли їм за три тисячі доларів США з кожного переправити їх до Словаччини, оминаючи пункти пропуску на кордоні.

Раніше ми писали, що колишній керівник одного з відділів Головного управління податкової служби у Полтавській області отримав підозру від Державного бюро розслідувань. За даними слідчих, він заради особистої наживи сприяв незаконній діяльності місцевого лікеро-горілчаного заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2023 10:48