Фото: росЗМІ

Пригожин купив у Китаю тисячі шоломів для "вагнерівців" в обхід санкцій, — Financial Times

Власник російської приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин придбав тисячі захисних шоломів у Китаї наприкінці минулого року, попри санкції. Це вдалося зробити через підставну фірму.

Про це повідомляє Financial Times.

"Financial Times з'ясувала, що компанії, які використовуються ватажком бойовиків для оснащення своїх операцій в Африці, продовжують вільно експортувати та імпортувати товари на міжнародні ринки, незважаючи на шквал західних санкцій, спрямованих на припинення діяльності приватної армії, яку США визнали "транснаціональною злочинною організацією", — йдеться у повідомленні.

У виданні зауважили, що пов'язана з ПВК "Вагнера" російська компанія "Брокер Експерт" купила 20 тисяч шоломів на полімерній основі у невеликої китайської компанії Hangzhou Shinerain Import And Export Co в листопаді та грудні минулого року. Зазначається, що закупівля, яка була розділена на чотири партії загальною вартістю більш як 2 млн доларів, відбулася у той період, коли Пригожин вербував десятки тисяч російських ув'язнених для відряджання на фронт в Україні.

Своєю чергою китайська група стверджує, що шоломи були призначені для "ігрового використання". А про ПВК "Вагнера" їм нічого не відомо.

Нагадаємо, засновник російської ПВК "Вагнера" Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ у втраті своїми найманцями вигідних позицій навколо Бахмута. Через це "вагнерівці" не можуть оточити українські підрозділи у місті. Він розповів, що рашисти зазнають колосальних втрат на фронті. Водночас ЗСУ взяли в полон одного з бійців з ПВК "Вагнера"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 21:12