Фото: білоруські ЗМІ

Приїзд "вагнерівця" Пригожина в Білорусь: Лукашенко зробив заяву

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин прибув до його країни. Найманці нібито повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Про це повідомив білоруський диктатор Олександр Лукашенко, пише "Белта".

"Гарантії безпеки, як Путін вчора пообіцяв, були надані. Я бачу, Пригожин літає вже на цьому літаку. Так, дійсно, він сьогодні в Білорусі. Як я й обіцяв, якщо ви хочете якийсь час у нас перекантуватися та інше, ми вам допоможемо. Природно, за їх ("вагнерівців") рахунок", — сказав він.

Лукашенко також наголосив, що такий підрозділ не завадив би білоруській армії. Він додав, що найманці Євгена Пригожина з ПВК "Вагнера" повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

"Якщо їх командири приїдуть до нас і допоможуть нам... Досвід. Слухай, вони на передовій — штурмові загони. Розкажуть нам, що зараз важливо. Вони розкажуть про зброю: яка добре працювала, яка ні. І тактика, і озброєння, і як наступати, як оборонятися. Це безцінно. Ось це нам від "вагнерівців" треба взяти", — сказав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 17:18