Прикордонники затримали сепаратиста з медалями від окупантів

22 ВЕРЕСНЯ 2021 16:28

Чоловік 1957 року народження прямував з тимчасово окупованого Криму на материкову частину України. З собою прихватив й медалі окупантів. 

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.
 
«Під час огляду його речей прикордонники спільно з митниками виявили медалі «За заслуги перед отечеством», «За защиту Крыма», «5 лет крымской весне», «Крымская весна», які він отримав у 2014 - 2018 роки, та «завізовані» підписами президента РФ і представниками так званої влади Криму. Крім того, чоловік мав посвідчення учасника так званої кримської регіональної громадської організації «союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым». В ході перевірки прикордонники з’ясували, що громадянин брав активну участь у діяльності незаконних збройних формувань на території ТОТУ АР Крим, заворушеннях та нападах з метою захоплення підприємств, установ та державних організацій», - йдеться в повідомленні.
 
Про факт виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань», прикордонники повідомили представників Національної поліції та передали «ополченца» прямо з  контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» правоохоронцям.
Події, 22.09.2021 16:28