Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Принесли вибухівку додому: на Миколаївщині підірвалися хлопець і дівчина

У неділю, 14 квітня, в Миколаївській області стався нещасний випадок — через детонацію вибухонебезпечного предмета постраждали 19-річний хлопець і 17-річна дівчина.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області.

"Подія сталась у селі Квітневе Первомайської територіальної громади Миколаївського району", — уточнили надзвичайники.

За попередньою інформацією, постраждалі знайшли боєприпас, принесли його додому та хотіли з ним щось зробити. В результаті фізичного впливу на вибухонебезпечний предмет той здетонував.

"Хлопець і дівчина наразі перебувають у медичних закладах. За їхні життя борються лікарі", — наголосили в ДСНС Миколаївської області.

Рятувальники зазначили, що місцевість, де стався випадок, залишається потенційно забрудненою територією, адже громада тривалий час перебувала в зоні ведення активних бойових дій. Тому тут високий рівень мінної небезпеки.

"Не нехтуйте правилами мінної безпеки! Пам'ятайте, що пильність та відповідальність може врятувати життя", — підсумували надзвичайники.

Нагадаємо, що 29 березня на Харківщині тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. Чоловік загинув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.04.2024 11:41