Скріншот з відео

Припинення вогню в обмін на гарантії Заходу: Зеленський повідомив, чи розглядає такий варіант Україна

Київ не розглядає припинення бойових дій на фронті в обмін на отримання гарантій безпеки від країн Заходу. Цю дезінформацію може поширювати російська пропаганда.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з лідером Франції Еммануелем Макроном.

Український президент відповів на питання, чи розглядається в Україні варіант, за якого наша держава може припинити вогонь, якщо отримає гарантії від Заходу.

"Це не є темою наших дискусій, жодних перемир'їв, ми не хотіли про це говорити. Я бачив у ЗМІ щось таке. Росія багато працює зі ЗМІ, з цією інформацією, тому тут все зрозуміло", — сказав Володимир Зеленський.

Нещодавно президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" заявив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Раніше український лідер Володимир Зеленський заявляв, що план перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

Водночас за даними Bloomberg із посиланням на власні джерела, глава держави Володимир Зеленський, ймовірно, шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни в Україні через побоювання зменшення підтримки Заходу.

Нагадаємо, 3 жовтня речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що презентований українським президентом Володимиром Зеленським план перемоги містить низку продуктивних кроків. США планують контактувати з українською стороною з цього приводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 20:51