Фото: Офіс президента

Пришвидшення постачання зброї від союзників впливало на успіх контрнаступу, — Зеленський

Україна просила у союзників пришвидшити поставки зброї, щоб Сили оборони почали контрнаступ якомога раніше. Чим більше часу мав ворог, тим важче українським захисникам відвойовувати окуповані території. 

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю СNN.

"Я вдячний США як лідерам за нашу підтримку, але я сказав їм, а також європейським лідерам, що ми хотіли б почати наш контрнаступ раніше, і нам потрібна вся зброя. І матеріальні засоби для цього.Просто тому, що якщо ми почнемо пізніше, це піде повільніше", — пояснив глава держави.

За його словами, поки Україна готується до контрнаступу, росіяни заміновують захоплені території, що значно ускладнює роботу Силам оборони.

"Всі розуміли, що якщо контрнаступ розгорнеться пізніше, то більша частина нашої території буде замінована. Ми даємо ворогові час і можливість розставити більше мін і підготувати рубежі оборони", — додав Зеленський.

Нагадаємо, українські військові розпочали контрнаступ, однак у Міноборони наголошують на тому, що не варто очікувати швидких результатів. І тим більше не оцінювати дій на фронті, адже робити це можуть тільки військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 10:26