Фото: mil.in.ua

Прискорення постачання боєприпасів для України: ЄС погодив принципове рішення

Союзники України з ЄС домовилися 8 березня прискорити постачання артилерійських снарядів і закупити більше боєприпасів для допомоги Україні. Країни мають вирішити, як втілити ці плани в життя.

Про низку рішень країн Європейського Союзу повідомив глава дипломатії Жозеп Боррель, пише Reuters.

Боррель розробив план, згідно з яким країни ЄС отримають фінансові стимули у розмірі 1 млрд євро, щоб відправити більше артилерійських снарядів до України, а ще 1 мільярд євро піде на спільну закупівлю нових снарядів.

"Ми досягли загальної згоди щодо цієї процедури, але є питання, які ще не вирішені. Все має бути детально обговорено", — заявив Боррель після зустрічі міністрів у Стокгольмі.

Також він запевнив, що план буде остаточно узгоджений на зустрічі міністрів закордонних справ і оборони ЄС 20 березня.

Європейські чиновники заявляють, що якщо блок розмістить велике замовлення від імені урядів країн-членів, вони отримають кращу ціну і нададуть збройовим компаніям сильний стимул інвестувати в збільшення виробничих потужностей.

За словами урядовців, Україна витрачає снаряди швидше, ніж її союзники можуть їх виробляти, що спонукає до відновлення пошуку боєприпасів і шляхів нарощування виробництва.

Нагадаємо, в Офісі президента назвали головні цілі України цієї весни. Зокрема, антиросійська коаліція повинна продовжити тиснути на Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2023 12:34