Новітні боєприпаси допоможуть кораблям вражати підводні цілі

13 ВЕРЕСНЯ 2019 21:51

Британська компанія BAE Systems зайнялася розробкою нового снаряда для артилерійських знарядь, який дозволить надводних кораблях вражати підводні цілі.

Як пише Jane's, новий вид боєприпасу буде складатися з двох частин: контейнера і підкаліберного снаряду з основним зарядом. Боєприпас створюється для корабельних знарядь калібру 127 міліметрів.

Сучасні корабельні артилерійські установки не дозволяють вести стрілянину по підводним цілям. По-перше, їх знаряддя не здатні опуститися на кут, достатній для ведення стрільби по водній поверхні. По-друге, потрапивши в воду, снаряди швидко гальмуються і відхиляються від початкової траєкторії.

Нову розробку BAE Systems позиціонує як бюджетне рішення на противагу більш дорогим торпедам та глибинним мінам. Проект снаряду, який отримав назву Kingfisher, знаходиться на стадії ескізної розробки.

Передбачається, що після пострілу в снаряді, коли він буде пролітати над підводного метою, буде спрацьовувати невеликий заряд. Він буде відстрілювати з металевого контейнера підкаліберний снаряд. Після цього підкаліберний боєприпас випустить хвостові рулі, які направлять його до води.

Після потрапляння в воду підкаліберний снаряд буде опускатися на заздалегідь запрограмовану глибину, де спрацює вже основний вибуховий заряд масою 3 кілограми. Інші подробиці про новий складний новітній боєприпас поки не розкриваються.

Технології, 13.09.2019 21:51