Фото: Facebook Ігоря Смілянського

Присвячена українським захисникам та захисницям: "Укрпошта" показала нову марку (фото)

На честь Дня захисників та захисниць України "Укрпошта" створила поштовий набір "Під покровом Богородиці". Він складається із шести марок, конверта та картки.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Сьогодні, як і щодня, день, коли варто сказати дякую тим, завдяки кому ми маємо можливість сказати своїм рідним "Доброго ранку" – це наші захисники та захисниці! Вітаємо з їх днем та, перш за все, бажаємо перемоги та можливості одного дня сказати своїм рідним "я повернувся" або "я повернулася"!" — написав він.

На честь Дня захисників та захисниць України "Укрпошта" створила поштовий набір "Під покровом Богородиці"

Фото: Facebook Ігоря Смілянського

Що зображено на марці

На новій марці розмістили зображення Пресвятої Богородиці авторства українського художника Олександра Охапкіного, якому вдалося відобразити "глибокий зв’язок між українськими воїнами та їхньою духовною покровителькою".

Символ християнської святої обрали у символічну дату — 1 жовтня, коли козаки урочисто відзначали свято Покрови Пресвятої Богородиці. Воно, як йдеться на сайті "Укрпошти", також мало іншу назву — Козацька Покрова.

Нагадаємо, у квітні "Укрпошта" випустила нові марки "Зброя перемоги. Made in UA", на яких зображена зброя українського виробництва. Їх вже можна придбати у відділеннях пошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 01.10.2024 19:41