Фото: ukraina.info

"Укрпошта" підвищила тарифи на відправлення посилок

Державний поштовий оператор "Укрпошта" підвищив тарифи на відправлення посилок. Зміни пов'язують із зростанням вартості електроенергії, палива та комунальних послуг.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Укрпошта" вимушено переглядає та індексує тарифи на відправлення в Україні. Ключові причини — це зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги, інфляція, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів й необхідність її відновлення", — йдеться у повідомленні.

Оновлені тарифи також містять витрати на реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов.

Як зміняться тарифи

Згідно з оновленими тарифами вартість відправлень "Укрпошта Стандарт" збільшиться у середньому на п'ять-дев'ять гривень.

Тарифи "Укрпошта. Експрес" по області та в межах України зміняться в середньому на суму до 10 гривень залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від п'яти до 10 кілограмів тепер коштуватиме 85 гривень порівняно з попередніми 75 гривнями — до перегляду тарифів.

Тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуг "Укрпошта. Документ" та міжнародних відправлень не зміняться.

"Попри зростання, ціни національного поштового оператора лишаються найдемократичнішими на ринку, а для корпоративних клієнтів "Укрпошти" продовжує діяти гнучка система знижок", — зазначили в компанії.

Також у прес-службі зазначили, що національний поштовий оператор спрощує нарахування тарифів для відправлень до двох кілограм. Відтепер, така вартість буде єдиною в межах країни. Згідно з тарифом "Стандарт" для відправлень до двох кілограм по області вона становитиме 40 гривень, по Україні — 45 гривень. А для тарифу "Експрес"  45 та 60 гривень відповідно.

Варто зазначити, що попри військові дії "Укрпошта" забезпечує 100% покриття мережею точок обслуговування всіх населених пунктів України. Крім цього, компанія завершує проекти оновлення сортувальної та логістичної інфраструктури, що гарантує швидшу доставку в усіх регіонах.

Нагадаємо, у квітні "Укрпошта" випустила нові марки "Зброя перемоги. Made in UA", на яких зображена зброя українського виробництва. Їх вже можна придбати у відділеннях пошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.07.2024 20:55