Фото: ДБР

Привласнив кошти оборонного підприємства на Львівщині: ДБР повідомило про підозру підприємцю

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру власнику приватного підприємства з Львівської області. Він привласнив кошти оборонного заводу.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, на початку 2020 року завод оголосив тендер на закупівлю машини контактного зварювання. Це обладнання було необхідне для ремонту військової техніки, яка давала відсіч російській агресії на сході країни.

"Власник зареєстрованого у Києві підприємства подав пропозицію з найнижчою ціною — 495 тисяч гривень й, відповідно, переміг у тендері. Після укладення угоди завод перерахував 80% суми за обладнання на рахунок підприємства, яке мало впродовж двох місяців його встановити", — розповідають у прес-службі.

Проте підприємець не збирався виконувати замовлення, адже у нього не було ані самого обладнання, ані кваліфікованого персоналу, який зміг би провести передбачені угодою роботи. Щоб уникнути виконання передбачених угодою зобов’язань, зловмисник продав корпоративні права у статутному капіталі підприємства іншій комерційній структурі, зареєстрованій в офшорній зоні на Сейшельських островах.

Фігуранту повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Фігурантові повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на термін до восьми років. Суд обрав для нього запобіжний захід — тримання під вартою.

Нагадаємо, у кінці серпня правоохоронці викрили в Одеській області посадовця Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та керівника підприємства-підрядника. Вони заволоділи грошима, які виділили на облаштування футбольного поля у військовому містечку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.09.2023 20:49