Фото: ДБР

Держава втратила 15 млн грн: ДБР повідомило про підозру екс-директору лісогосподарського підприємства Волині

У вівторок, 22 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру високопосадовцю держпідприємства "Ліси України", який розкрадав державні кошти. Фігурант привласнив понад 15 мільйонів гривень з грошового потоку лісгоспу.

Про це повідомляє ДБР.

За даними слідства, фігурант є екс-директором ДП "Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство "Камінь-Каширськагроліс". Зараз посадовець очолює Південний регіональний офіс  державного підприємства "Ліси України", яке відповідає за охорону, захист, лісовідновлення та увесь комплекс інших функцій, включно з заготівлею та реалізацією деревини.

"Впродовж декількох років злочинець за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 мільйонів гривень приватним підприємцям. Вони нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, відвантаження лісопродукції тощо", — йдеться у повідомленні.

Під час розслідування працівники ДБР встановили, що частина договорів були фіктивними й послуги за ними не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів у сумі понад 15 мільйонів гривень підтвердила експертиза.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з управлінь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області. Він організував схему з відчуження державної земельної ділянки та "віддав" її для будівництва багатоповерхівки місцевому підприємцю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.08.2023 14:11