Колаж TrueUA

Проблеми з укриттями під час тривог: на новостворений чат-бот за дві доби надійшло понад 500 звернень

Протягом двох діб на чат-бот, за допомогою якого можна повідомити про зачинені двері укриття або недопуск до нього, надійшло понад 500 заявок від громадян.

Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

"Майже дві доби минуло із запуску нашого чат-боту. Хочу розповісти про механіку та перші результати", — написав він у Telegram.

За його словами, протягом цього часу до чату приєдналося 4640 людей.

"Звичайно, не кожен одразу відправив скаргу або пропозиції. Ми отримали близько 556 звернень", — заявив він.

Ткаченко зазначив, що учасники спеціального чат-боту скаржилися на:

  • Недопуск в укриття — 28 заявок;
  • зачинене укриття — 220 заявок (60 з них по Києву).

"Кожне звернення приходить мені сповіщенням у Telegram та в загальну статистику. Старт роботи нашого боту був саме перед масованою ракетною загрозою і ми опрацьовували у режимі реального часу кожну скаргу", — пояснив заступник міністра.

Фото: Telegram Тимура Ткаченка

Фото: Telegram Тимура Ткаченка

Ткаченко наголосив, що на даний час триває робота над налаштуванням зворотного звʼязку, але вже деякі заявники могли отримувати повідомлення або дзвінки від своїх органів самоврядування.

Нагадаємо, 7 січня в Україні запрацював чат-бот, через який можна поскаржитися на зачинені укриття. Подати скаргу дуже просто: для цього потрібно заповнити бот, й протягом хвилини йому надійде у Telegram сповіщення, яке одразу буде взяте в роботу.

Додамо, раніше у Києві охоронець однієї зі шкіл у Святошинському районі під час ракетної атаки росіян не пустив дітей у бомбосховище через те, що вони були з собакою. У зв'язку з цим зареєстровано кримінальне провадження і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.01.2024 20:58