Юрій Бардаш. Джерело: росЗМІ

"Доберуся до вас раніше, ніж ви до мене": продюсер Бардаш виступив із гучною заявою щодо отримання підозри

Продюсер Юрій Бардаш, який втік до Росії та закликає до захоплення Києва та Харкова, відреагував на підозру, яку йому вручила Служба безпеки України напередодні. Він заявив, що "українська поки що влада" записала його в пропагандисти "руського мира", а  це для нього велика нагорода.

Про це він написав на своїй сторінці в Telegram.

"Українська ще поки що влада звинувачує мене за чотирма кримінальними статтями. Записали в пропагандисти російського світу, що для мене велика нагорода. Кажуть, я закликаю до насильницької зміни конституційного ладу. Ну чи не цирк? Президент України Володимир Зеленський сам уже давно нелегітимний, та й не був легітимним ніколи, хіба що пі…сом, але впевнено продовжує прикидатися законним і розповідати, як іншим поводитися", — обурився він.

Також продюсер у своїй заяві назвав українського президента "тінню від порожнього місця" та пригрозив усім, хто прийняв "злочинне рішення" щодо вручення йому підозри.

"Ви, Володимире Олександровичу, тепер навіть не клоун і не собака, ви — пусте місце без п'яти хвилин як. А поки ваші п'ять хвилин не пройшли, ви — тінь від вже порожнього місця. Своєю чергою, оголошую в розшук усіх, хто причетний до цього злочинного рішення. Запевняю, що дістануся до вас раніше, ніж ви до мене", — наголосив Бардаш.

Вручення підозри Юрію Бардашу: що відомо

Служба безпеки України повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу. На нього зібрано доказову базу, він виправдовує війну Росії проти України. За даними СБУ, Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного Telegram-каналу із загальною аудиторією майже 50 тисяч користувачів. Серед іншого — фігурант закликає до захоплення Києва та Харкова.

Бардаш регулярно повторює тези російської пропаганди в ефірах рупорів кремля на відеохостингу YouTube. Ініційовані Службою безпеки України експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій;
  • розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України;
  • пропаганда війни;
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників.

"Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", — підсумували у Службі безпеки України.

Підозра Бардашу

Джерело: СБУ

Юрій Бардаш — продюсер, хореограф і співак родом з Алчевська на Луганщині. Відомий роботою над проєктами Quest Pistols, "Нервы", "Грибы", Луна, Wellboy, "Корупція" та своїм сольним проєктом YOURA. Згодом він чітко визначив свою проросійську позицію та втік з України.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року стало відомо, що продюсер Юрій Бардаш, який на початку повномасштабного російського вторгнення втік до Російської Федерації, отримав громадянство країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.05.2024 14:50