Фото: АрміяInform

Профільні комітети Ради підтримали звільнення Резнікова та Умєрова

У понеділок, 4 вересня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. "За" відставку Олексія Резнікова проголосували 16 членів комітету, ще двоє утримались.

Крім того, Комітет з питань економіки Верховної ради України підтримав звільнення Рустема Умєрова з посади голови Фонду державного майна. За словами депутата, далі має відбутися голосування за це рішення в Раді.

Що відомо про Рустема Умєрова

Рустем Енверович Умєров народився в 1982 році в Самарканді Узбецької РСР, в сім’ї вихідців з Алушти (Крим, Україна). Етнічний кримський татарин і мусульманин. Закінчив Кримську гімназію-інтернат для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Стипендіат за Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США. Має диплом бакалавра за спеціальністю "Економіка". Здобув диплом магістра за спеціальністю "Фінанси" у Національній академії управління. Рустем Умєров одружений та виховує трьох дітей.

Рустем Умєров

Фото: "Українська правда"

Рустем Умєров розпочав свою кар’єру в компанії lifecell, обіймаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. Керував напрямками юридичної підтримки та логістики. Паралельно почав в цей час займатись інвестиційною діяльністю. У 2013 році разом із братом Асланом Омєр Киримли заснували інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation Компанія ASTEM управляє інвестиціями у сферах комунікацій, інформаційних технологій та інфраструктури. У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Голос" номером 18 у списку як безпартійний. Член однойменної фракції.

Рустем Умєров очолює Фонд державного майна України з 7 вересня 2022 року.

Нагадаємо, у неділю 3 вересня про зміни в оборонному відомстві країни офіційно повідомив президент Володимир Зеленський. На його думку, міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зеленський зазначив, що очікує підтримки парламенту щодо кандидатури на посаду очільника Міноборони Рустема Умєрова.

Вже 4 вересня Олексій Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради.

Варто зауважити, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що голосування за ротації в Міністерстві оборони відбудуться вже цього тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2023 17:37