Фото: Вікіпедія

Не лише кадрові ротації в уряді: Арахамія розповів про важливі голосування у Раді цього тижня

Цього тижня парламент планує провести кадрові ротації в уряді, а також розглянути низку законопроектів. Зокрема, народні обранці голосуватимуть за звільнення міністра оборони та голови Фонду державного майна.

Про це повідомив голова фракції "Cлуга народу" Давид Арахамія.

Так, за його словами, кандидатуру Рустема Умєрова буде запропоновано президентом на посаду міністра оборони. Нині він очолює Фонд державного майна. Тим часом народні депутати голосуватимуть за звільнення чинного голови Міноборони Олексія Резнікова.

Більше кадрових питань на цьому тижні не планується. Водночас нардепи розглянуть проекти законів, які стосуються відновлення декларування всіх чиновників в форматі, погодженому з міжнародними партнерами, а також голосуватимуть за зміни до закону про РЕРів ("довічний" статус для політично значущих осіб).

Нагадаємо, у неділю ввечері про зміни в оборонному відомстві країни офіційно повідомив президент Володимир Зеленський. На його думку, міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зеленський зазначив, що очікує підтримки парламенту щодо кандидатури на посаду очільника Міноборони Рустема Умєрова. У попередньому матеріалі ми розповідали, що відомо про Рустема Умєрова.

Раніше нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк інформував, що Резніков, якщо більше не буде гучних скандалів, стане послом України у Великій Британії. Проте, хто очолить Фонд держмайна замість нього, поки не вирішили.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що в уряді очікується ще одне призначення, зокрема йдеться про призначення очільника Міністерства культури та інформаційної політики. Журналісти вказували, що кандидаткою на цю посаду є Юлія Федів, яка очолювала Український культурний фонд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2023 00:00