Фото: соцмережі

Прорив дамби у Краматорську: Донецька ОВА показала відновлювальні роботи (фото)

У підтопленому Краматорську після руйнувань дамби місцева влада посприяла укріпленню берегової лінії. Також у місті продовжується підготовча робота зі створення загородження у водоскидному шлюзі для мінімізації наслідків розливу води в річці Бичок. 

Про це повідомив глава Донецької ОВА Павло Кириленко.

Він заявив, що задля забезпечення скидання води проведено низку технологічних заходів  на суміжних греблях. Напір води у водоскидному шлюзі водосховища зменшився, річка Бичок повернулася у своє русло. 

"Продовжуємо обстежувати затоплені ділянки, відкачувати воду з підвалів підтоплених будинків, фіксуємо та документуємо руйнування. 
Усім постраждалим буде надана компенсація з місцевого бюджету та допомога у відновленні пошкодженого житла — вже є домовленість обласної адміністрації з міжнародними організаціями щодо надання необхідних будівельних матеріалів"
, — йдеться у повідомленні.

Чиновник також наголосив, що на нараді за участі усіх залучених в процес ліквідації наслідків підтоплення обговорили подальші кроки з розчищення берегів річки Бичок та заходи, необхідні для того, щоб унеможливити повторення схожих ситуацій у майбутньому.

Нагадаємо, у Краматорську Донецької області зазнала руйнувань місцева дамба. Внаслідок інциденту, який стався 4 квітня, затопило будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 16:44