Проти Трампа висунули звинувачення у втручанні у вибори в Джорджії

У понеділок, 14 серпня, прокуратора округу Фултон в американському штаті Джорджія висунула кримінальні звинувачення колишньому президентові Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що його обвинувачують у незаконній спробі змінити результати президентських виборів, які відбулися у 2020 році в Джорджії.

Також прокуратура висунула звинувачення ще 18 особам, у тому числі й Марку Медовзу, колишньому керівнику апарату Трампа, а також адвокатам Руді Джуліані та Джону Істмену.

Відомо, що це — четверта кримінальна справа проти колишнього президента, а нині провідного кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Манхеттенська прокуратура звинувачує його у незаконній витраті коштів, зібраних на президентську кампанію. Екс-президенту висунули звинувачення у справах про незаконне поводження з секретними документами та спробу фальсифікації результатів виборів.

За даними джерела, звинувачення, висунуті Трампу в Джорджії, мають важливу відмінність від федеральних звинувачень. Якщо його буде визнано винним федеральним судом у разі перемоги на президентських виборах він, зможе помилувати себе президентським указом. Проте щодо рішень суду в Джорджії — він не матиме таких повноважень.

Варто відзначити, що Трамп звинувачення проти себе відкидає і називаючи їх політичними.

Нагадаємо, 2 серпня Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Додамо, що в Україні побоюються повернення до влади в США Дональда Трампа. Він може зменшити об'єми військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2023 14:45