Фото: Офіс генерального прокурора України

Протидія викликам, зумовленим вторгненням РФ: генпрокурор провів змістовну зустріч з послом Японії

Генеральний прокурор України Андрій Костін провів зустріч з послом Японії Кунінорі Мацудою. Вони обговорили спільні зусилля з протидії викликам, зумовленим російським вторгненням в Україну. Зокрема, розбудову інституційної спроможності Офісу генерального прокурора.

Про це йдеться у повідомленні українського посадовця у Twitter.

"Послідовна політика Японії щодо підтримки України та посилення санкцій проти РФ за її неспровоковану агресію є вагомим внеском у забезпечення міжнародного миру і стабільності", — зазначив Костін.

Костін і Мацуда

Фото: Офіс генерального прокурора України

Він також подякував послу за підтримку Японії України.

"Ми високо цінуємо солідарність Японії з українським народом. Широка коаліція провідних держав світу на підтримку України неухильно наближає нас до перемоги, в тому числі на фронті справедливості", — наголосив Генпрокурор.

Посол Кунінорі Мацуда зазначив, що Японія планує якнайшвидше надати екстрену гуманітарну допомогу через міжнародні організації. Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда зазначав, що йдеться про гуманітарну допомогу в розмірі п'ять мільйонів доларів жителям Херсонщини, які постраждали від повені.

Нагадаємо, за попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції, внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень. Уряд виділив 120 мільйонів гривень Держагентству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою та 845 мільйонів гривень для забезпечення питною водою жителів Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2023 11:08