Фото: Андрій Єрмак. Джерело – president.gov.ua

Проведення в Україні виборів під час війни: у Зеленського назвали чотири умови

Для проведення виборів в Україні під час війни потрібно виконати чотири обов'язкові умови, озвучених президентом Володимиром Зеленським. Потрібне, зокрема міжнародне визнання, участь українських військових і біженців та невикористання українських грошей на вибори.

Таку заяву зробив глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю телеканалу "1+1".

"Ніяких розмов, які можна було б навіть сприймати як підштовхування (до виборів, — ред.), я не чув. Єдиною відповіддю є відповідь нашого президента, який говорить, що не тримається за владу і готовий до виборів у будь-який час. Але у Володимира Зеленського є чотири пункти, які для нього є дуже важливими", — сказав Єрмак.

Глава Офісу президента перерахував наступні пункти:

  • щоб ці вибори були визнані світом як демократичні;
  • щоб кожен з українських захисників, які зараз воюють, мав можливість проголосувати;
  • щоб кожна людина, яка тимчасово виїхала, змогла висловити свою думку.

"Як це забезпечити сьогодні, відповісти не може ніхто", — зауважив чиновник.

Цікаво, що окремо Єрмак виділив й четвертий пункт, за яким президент "не збирається використовувати гроші нашої країни, яких нам не вистачає для зброї, для підтримки економіки, сплати пенсій, для соціальної сфери, на вибори".

"Вони (гроші, — ред.) нам потрібні для перемоги. Якщо наші партнери готові вирішити всі ці чотири питання, влада в особі президента готова провести вибори", — додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що зараз не час готуватися до виборів, а необхідно сконцентруватися на боротьбі проти агресора та спільними зусиллями здобувати волю України.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що президент України розглядає всі можливі "за" і "проти" проведення президентських виборів наступної весни. Також він додав, що проведення президентських виборів під час війни з Росією супроводжуватиметься безпрецедентними труднощами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 19:01