Фото: росЗМІ

"Путін не зупиниться в Україні": у Пентагоні розкрили плани диктатора

Російський диктатор Володимир Путін не зупиниться в Україні й загрожуватиме безпеці Європи та США протягом багатьох років. 

Таку заяву зробила помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер, пише кореспондент "Голосу Америки" Джефф Селдін у соцмережі X.

За її словами, існує хибна думка, що главі Кремля потрібна територія.

"Йому не потрібна територія. Йому потрібна Україна. Ми не повинні бути обдурені", — наголосила Валландер.

Помічник міністра оборони США додала, що переговори з Путіним не стануть кінцем агресії РФ, адже диктатор не збирається зупинятися в Україні. На її переконання, Україна є кроком до підриву безпеки Європи, трансатлантичного альянсу, а відтак і безпеки США.

Європа відчуватиме загрозу довгі роки

Валландер заявила, що керівництво США гарантує, що Росія зазнає суттєвих витрат через ведення війни в Україні.

"Росія витратила 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання, обслуговування та підтримку операцій в Україні. Збройні сили Росії зазнали щонайменше 315 тисяч втрат під час бойових дій", — зазначила вона.

Водночас представниця Пентагона наголосила, що через одержимість Путіна Російська Федерація загрожуватиме безпеці Європи та США протягом багатьох років.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 10 квітня президент Володимир Зеленський наголосив, що російський диктатор Володимир Путін спробує зламати український народ масованими атаками міст.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 21:38