Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, у який спосіб Путін намагається зламати український народ

Під час вечірнього відеозвернення 10 квітня президент Володимир Зеленський наголосив, що російський диктатор Володимир Путін спробує зламати український народ масованими атаками міст.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський також провів нараду щодо ракетної програми з головкомом, міністром оборони, Мінстратегпромом, керівниками відповідних підприємств. 

"Серійне виробництво, нові зразки ракет. Деталі не публічні, але в нашої "оборонки" є потрібні результати. І головне, щоб тепер армія реалізувала ці результати. Проговорив сьогодні й поточну ситуацію на передовій із Головкомом. Була також доповідь керівника ГУР", — сказав глава держави.

Міжнародна робота

Зеленський також зустрівся з міністром оборони Литви

"Це його перший закордонний візит на цій посаді, і важливо, що саме в Україну. Обговорили потреби наших воїнів, нашу співпрацю — України та Литви — у виробництві зброї", — наголосив Зеленський.

Глава держави звернувся до учасників форуму в Греції: Дельфійський форум — представницьке зібрання, політичні та експертні кола Європи й Америки. 

"Говорив передусім про Харків, про інші наші міста, наші громади, які зазнають постійного російського терору. ППО, далекобійна зброя, артилерія — ключові пріоритети зараз. Працюємо за всіма напрямами нашої зовнішньої політики, щоб дати більше цієї сили нашій державі", — сказав український президент.

Володимир Зеленський розповів про зустріч з керівницею Міжнародної організації з міграції

"Обговорили проекти допомоги нашим людям, які втратили житло, програму будівництва укриттів для шкіл, програми сприяння переселенцям, які засновують підприємства та створюють робочі місця, та подякував за підтримку наших громад, особливо тих, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС", — наголосив президент.

Глава держави також провів розмову із главою уряду Ірландії — привітав із початком роботи на посаді. Сторони, зокрема, домовилися продовжувати співпрацю — України та Ірландії: як двосторонню, так і на європейському рівні. 

Саміт миру у Швейцарії

Зеленський 10 квітня говорив із президенткою Швейцарії, що стало продовженням консолідації міжнародної спільноти. 

"Кожен лідер, кожна держава, які прагнуть, щоб російська агресія завершилася дійсно справедливим миром, мають змогу приєднатися до наших глобальних зусиль — до першого саміту миру, який у червні має відбутись у Швейцарії", — підкреслив глава держави.

Він також наголосив, що Україна готує саміт та конкретні його результати — чітку позицію світу щодо справедливого закінчення цієї війни. 

"Мир не має альтернативи. Але, щоб це було, щоб російський терор програв, мають бути забезпечені всі формати нашої сили. Фізична в захисті від терору — це й ППО, і наші спроможності на фронті, і наша можливість досягти необхідних результатів у Чорному морі, і наше внутрішнє виробництво зброї, і економічна стійкість України, і тиск партнерів на Росію, і якнайсильніша консолідація світу. У жодному з цих аспектів ми не маємо права схибити", — йдеться у заяві президента.

Удари по Харківщині

Український президент повідомив, що сьогодні російські терористи знову завдали ударів керованими авіабомбами по громадах. 

"Зокрема, Харківщина. Є постраждалі, станом на цей час відомо про трьох загиблих, із них одна дитина. Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Цей російський терор — щодня й щоночі в нашому прикордонні та у прифронтових районах", — заявив президент.

За словами Зеленського, Путін зробить усе, щоб цього року збільшити удари по Україні та спробувати зламати нас. 

"Звичайно, ми збільшуємо наші можливості — нашу далекобійність, наші спроможності знищувати окупанта. Але потребуємо принаймні не меншої внутрішньої сили, внутрішнього розуміння, що війну на своїх умовах закінчують лише сильні. Слабкі — тільки на чужих. Україна повинна бути сильною. Все для цього зробимо. Дякую кожному, хто додає Україні сили! Дякую всім, хто воює й працює заради нашої держави та людей", — резюмував президент України.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що для успішного протистояння російській агресії Україні потрібні системи протиповітряної оборони та бойові літаки. При постачанні достатньої кількості озброєння нашій державі під силу здобути перемогу у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 20:46