Фото: росЗМІ

Путін подарував Кім Чен Ину російського виробництва автомобіль, але є нюанс

Російський диктатор Володимир Путін подарував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину автомобіль російського виробництва. Це може бути порушенням санкцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомило північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Зазначається, що російський диктатор Путін передав своєму прибічнику Кім Чен Ину "автомобіль російського виробництва для особистого користування". Подарунок від Путіна отримала сестра північнокорейського диктатора Кім Йо Чжон, а також секретар ЦК Трудової партії Кореї Пак Чон Чхон. Проте, де саме відбулася передача автівки, яка її вартість та марка, інформагентство не уточнює.

Водночас прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі пропагандистським ЗМІ заявив, що Кім Чен Ин отримав новенький Aurus. Автомобіль є результатом російської урядової програми з виробництва лімузинів. Вартість такого автомобіля починається від 440 тисяч доларів.

Як відзначило видання Yonhap, такий дорогий подарунок може зашкодити Кім Чен Ину, адже порушує резолюції Ради Безпеки ООН від 2016 року, які передбачають заборону на постачання, продаж і передачу до Північної Кореї предметів розкоші.

Зокрема, на скандальний подарунок вже відреагувало Міністерство об’єднання Південної Кореї. Відомство наголошує, що подарунок Путіна є розкішним, а значить підпадає під санкції.

"Ми засуджуємо Північну Корею за її нахабну позицію щодо публічної демонстрації порушення санкцій РБ ООН. Росія також повинна усвідомити свою відповідальність як постійного члена РБ ООН і припинити дії, що підривають міжнародні норми", — сказав офіційний представник міністерства.

Рада безпеки ООН поки не коментувала розкішний подарунок Путіна лідеру Північної Кореї.

Нагадаємо, 8 лютого Північна Корея скасувала закони про міжкорейське економічне співробітництво, оскільки напруженість у відносинах між двома Кореями посилилася після того, як Північна Корея заявила, що немає сенсу добиватися возз'єднання з Півднем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.02.2024 19:47